Како да се процени работниот век и степенот на абење на пневматиците OTR

2021-06-15

Општо земено, животот на нормалната гума е од 4 до 5 години. По 5 години, дури и ако абењето на моделот на гуми е мало, обидете се да го замените, бидејќи гумата на шарата ќе старее со текот на времето, а многу мали пукнатини се причина за пункција.

Сепак, релевантните државни оддели засега не имаат направено посебни прописи за рокот на траење на гумите ОТР, бидејќи работниот век наГуми ОТРќе се разликуваат според различните формули за гумени гуми, различните средини на возилата и навиките за возење. Затоа, треба да посветиме поголемо внимание при возење. Стареењето на гумите е исто така знак. Со цел да се намали ризикот од испуштање на гумите, се обидуваме да го замениме однапред.

Покрај стареењето,Гуми ОТР are also subject to natural wear. Therefore, the tires of the factory will mark the wear limit on the sidewall before leaving the factory to indicate the real-time wear status of this tire. For tires without wear marks, we can also use calipers to measure. Generally, Гуми ОТР with a groove depth of less than 1.6 mm can no longer be used because the drainage performance and puncture resistance of the tire will be greatly reduced at this time.
Theивотот на аГуми ОТРсепак има многу врска со тоа дали се користи нормално или не. Прво на сите, ние мора да осигураме дека гумите се секогаш под нормалатаГуми ОТРпритисокот, пренискиот или преголемиот притисок на гумите ќе ги закопа скриените опасности по безбедноста на гумите. Она што треба да ги потсети сите е да не веруваат во она што го гледаат очите, професионалните инструменти за притисок во гумите се начинот за откривање на притисокот во гумите.
Безбедно патување е да се вози под „нога“. Како контактна точка помеѓу автомобилот и патот, гумите го носат автомобилот напред, а директно влијаат на безбедноста и перформансите на автомобилот. Често проверувајте и вршете одржување на гумите за да спречите проблеми пред да се појават.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy