Предности на земјоделски пневматски гуми

2022-08-31

1. Земјоделските пневматски гуми се направени од специјално соединение од бутил гума. На надворешната страна на мушката е прикачен слој од гумен запечатувачки слој со дебелина од околу 2-3 mm, кој специјално се користи за запечатување на воздухот. Кога гумата е под дејство на притисок на надувување, гумата и бандажот се цврсто притиснати за да се задржи заптивката.
2. Ниска работна температура. Бидејќи нема триење помеѓу внатрешните и надворешните гуми, а топлината може директно да се исфрли низ бандажот, температурата на гумата е ниска, отпорноста на абење е силна и работниот век е долг.
3. Структурата на земјоделските пневматски гуми е едноставна, со што се елиминира потребата од внатрешни цевки и ремени за гуми, што е корисно за лесната тежина на возилата.
4. Земјоделските пневматски гуми имаат одредена безбедност и практичност. Гумите без цевки откажуваат само кога ќе пукнат. Кога ќе биде прободен од туѓ предмет, воздушниот притисок нема брзо да исчезне, а може да помине најмалку десетици километри, што може да избегне поправки на пат.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy